• Anamnese/intervju
  • Tester/overblikk
  • Massasje/tøying
  • Råd/veiledning

Med ulike grep bearbeider man musklene og gjør dem mykere og mer elastiske. Dette øker sirkulasjonen og stimulerer hormon- og nerveaktiviteten. Klassisk massasje kan være avslappende, behandlende eller forebyggende, alt etter hva klienten ønsker. Klassisk massasje kan for eksempel omfatte bindevevsmassasje, triggerpunktbehandling eller idrettsmassasje. Grunnprinsippet er å øke blodgjennomstrømningen og tøye muskelfibrene. Man bruker fem grunnteknikker og begynner alltid med oppvarming av muskulaturen med lange strykende bevegelser i muskelfiberretningen, vanligvis i retning av hjertet.


De fem grunnteknikkene:


Effleurage

Strykninger med håndflater og fingre i vene- og lymfedrenasjens retning. Brukes ofte i begynnelsen og i slutten av en behandling.


Petrissage

Knaing av muskler langs eller på tvers av fiberretningen. Denne teknikken er mer dyptgående enn effleurage og er effektiv for å myke opp huden og øke blodsirkulasjonen.


Friksjoner

En intens bearbeiding av muskler og bindevev. Utføres på tvers av fiberretningen eller i sirkelbevegelser. Denne teknikken er svært dyptgående.


Saksing

Muskelfibrene tøyes rytmisk på tvers av fiberretningen.


Tapotement

Hakking eller klapping med lette slag på musklene. Utføres med fingrene, håndflaten eller håndens lillefingerside.Andre teknikker:


Muskulering

Mange plager i ledd og muskler kommer fra stramme og spente muskler. Muskulering er en behandlingsform hvor vi jobber direkte på de muskler som er spente og harde. Vi masserer og tøyer ut musklene med en spesiell teknikk. Foruten massasje og muskeltøyninger kan longering, triggerpunkter og myofascialmassasje inngå i behandlingen. Du blir mer bevegelig og kjenner deg mer avslappet.